Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Foreign Policy : Ήρθε η ώρα της Γερμανίας να αποχωρήσει από την ευρωζώνη

germany 1

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με το έγκυρο διεθνές περιοδικό Foreign Policy, η θέση της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη μεγαλώνει υπέρμετρα και αυτό δημιουργεί πολλά και διαφορετικά προβλήματα στις υπόλοιπες χώρες.

Με μόνιμο εμπορικό πλεόνασμα, για το οποίο είναι τόσο περήφανοι, οι Γερμανοί πολιτικοί, θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να μιλούν για την χώρα τους, ως την μοναδική «κινητήρια δύναμη ανάπτυξης», γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να πράξει η Γερμανία για την ευρωζώνη είναι να την απαλλάξει από την παρουσία της, γράφει στο άρθρο του ο καθηγητής Patrick Chovanec του Πα-νεπιστημίου Tsinghua του Πεκίνου, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα politobzor.net

Το δημοσίευμα συνεχίζει την κριτική του στην «κινητήρια δύναμη της Ευρώ-πης», με μια σκωπτική διάθεση.


Η Γερμανία δεν έχει  μόνο ευεργετική επίδραση στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, αλλά τις αποδυναμώνει επίσης. Πέρυσι, το εμπορικό πλε-όνασμα της Γερμανίας έφτασε τα 217 δισεκατομμύρια €. Συνήθως, η Γερμανία δηλώνει ότι η αιτία αυτού του πλεονάσματος είναι η ισχυρή της βιομηχανία, η οποία παράγει μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να καθοδηγήσει όλες τις άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, σύμφωνα και με τους νόμους της οικονομίας, ούτε όμως βοηθά και τις υπόλοιπες χώρες ει-σάγοντας δικά τους προϊόντα.

Επίσης η Γερμανία δεν έχει κανένα λόγο τα τεράστια χρηματικά ποσά που λαμ-βάνει από τις εξαγωγές της παγκοσμίως, να τα ξοδεύει σε εισαγωγές και σε επεν-δύσεις για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε., είπε ο εμπειρογνώμονας.

Το εμπορικό πλεόνασμα επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να δαπα-νήσει λιγότερα από όσα κερδίζει, σε αυτή την περίπτωση δημιουργούνται οι λε-γόμενες πλεονάζουσες αποταμιεύσεις. Μια τέτοια χώρα λοιπών με τέτοια τεράσ-τια εξοικονόμηση χρημάτων, δύναται να δανείζει άλλες οικονομίες.

Από την άλλη πλευρά η χρηματοδοτική ικανότητα των άλλων κρατών, τα οποία δαπανούν περισσότερα από όσα παράγουν, μαζί με την παρουσία ελλείμ-ματος του εμπορικού ισοζυγίου τους, δύναται να «αγοράσει» το πλεόνασμα πα-ραγωγής του δανειστή του.
(Κοινώς με λίγα λόγια η Ελλάδα και όλος ο Νότος, αγοράζοντας τα προϊόντα που εξάγει η γερμανική βιομηχανία, εξασφαλίζει στο Βερολίνο την δυνατότητα πλεονάσματος, με την βοήθεια του οποίου στην συνέχεια η χώρα αυτή, δανείζει τις χώρες του Νότου), κάτι που αναφέρουμε σε άρθρα μας στο pentapostagma.gr
  
Φυσικά, και υπάρχει μια βαθιά αίσθηση για την διατήρηση της ισορροπίας στις εμπορικές συναλλαγές, δεδομένου ότι η παρουσία εμπορικού πλεονάσματος σε μια χώρα σημαίνει, ότι χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου κάποιου άλλου, σημειώνει ο έγκριτος οικονομολόγος.

Έτσι, η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ, είναι ένα πρόβλημα που δεν προκαλείται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, και το αυξανόμενο χρέος των χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Γερμανία διέθετε πάντα την δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης χρημάτων, και με την μετάβαση στο ενιαίο νόμισμα, και στην ζώνη του ευρώ, δεν της ζητή-θηκε να αποθηκεύσει ή να επενδύσει λιγότερα από τους ήδη υπάρχοντες πόρους στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι αυτό της έδωσε το δικαίωμα να δανείζει χρήματα σε άλλες χώρες, έτσι ώστε αυτές να αγοράζουν στην συνέχεια γερμανικά προϊό-ντα.

Όλα αυτά οδήγησαν στο γεγονός της δημιουργίας ενός μεγάλου αριθμού οφειλε-τών, των οποίων το ύψος των χρεών τους αυξήθηκε σταδιακά, όπως και ο αριθ-μός των ομολόγων «στα χέρια της Γερμανίας», τα οποία μπορεί να μην επιστρέ-ψουν ποτέ.

Στο πλαίσιο του ενιαίου νομίσματος η διόρθωση αυτής της κατάστασης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ως εκ τούτου, οι οφειλέτες αναγκάστηκαν με την σειρά τους, να μειώσουν δραστικά την εσωτερική τους ζήτηση, μέσω σκληρών δημοσιο-νομικών μέτρων λιτότητας, από την ανάγκη να πληρώνουν τα δάνεια που είχαν λάβει. Έτσι, αποδείχθηκε και στην πράξη πλέον, ότι η Ευρώπη για να ξεπεράσει την κρίση της, θα το επιτύχει μόνο με την ανάπτυξή της, πράγμα δύσκολο αυτήν την δεδομένη στιγμή, δήλωσε ο Patric  Chovanec.

Η καλύτερη λύση για τα προβλήματα της ευρωζώνης, θα είναι μια έξοδος της Γερμανίας και η επιστροφή της στο γερμανικό μάρκο. Η Γερμανία δεν πρέπει να δανείζει άλλα κεφάλαια στο εξωτερικό, αλλά μόνο στην επικράτειά της. Εάν τα χρήματα που έχουν ως στόχο να δανείσουν την εγχώρια αγορά, δεν πάνε σε κράτος, που αντικειμενικά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αγοράζει γερμα-νικά προϊόντα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει για μια γρήγορη έξοδο από την κρίση για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη της Γερμανίας που προέρχεται από αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα, να δανείζει δηλαδή τις άλλες χώρες, θα εκλείψει, γι' αυτό είμαι βέβαιος, καταλήγει ο Καθηγητής.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, όλες οι αναλύσεις έγκριτων μάλισ-τα οικονομολόγων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία σχεδίασε, επιδί-ωξε και στο τέλος εκτέλεσε ένα «δολοφονικό  οικονομικό σχέδιο», εξόντωσης των κρατών της Ε.Ε. Σκοπός της η επικυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Δηλαδή ότι δεν κατάφεραν με δύο παγκόσμιους πολέμους, το έκαναν πράξη με όπλο το Ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Άγγλοι το 1990, «φώναζαν» και προς τις ΗΠΑ, αλλά και προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ότι η ένωση των δύο Γερμανιών (Ανατολι-κής και Δυτικής), θα παρουσίαζε και πάλι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους για κυ-ριαρχία στην Ε.Ε. Για να είμαστε δίκαιοι, οι Βρετανοί «ήξεραν» και εντέλει σε αυτό το θέμα είχαν απόλυτο δίκιο.

Άλλωστε ο Βρετανός πρωθυπουργός της Νίκης όπως ονομάστηκε στην Βρετα-νία, Ουίνστον Τσώρτσιλ, είχε δηλώσει «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί».



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου