Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τη σύσταση Επιτροπής για τον λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (video) «Μονομερής ενέργεια» λέει το ΚΚΕ (το κόμμα του Λαού κατά τα άλλα)...


Τη συγκρότηση επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έργο της επιτροπής θα είναι να ελεγχθεί εάν και ποιο τμήμα του χρέους είναι επαχθές, απεχθές και επονείδιστο και κατά συνέπεια δεν πρέπει να αποπληρωθεί.


«Πρέσβειρα» της Επιτροπής αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, η οποία είναι η πρώτη που είχε καταθέσει στην Βουλή, ως βουλευ-τής τότε, την πρόταση να συσταθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.


Την ευθύνη για την Επιτροπή και τον ρόλο του διεθνούς συντονιστή θα έχει ο Βέλγος Ερίκ Τουσέν, πρόεδρος της CADTM, της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου. Ο Ερίκ Τουσέν το 2005 διορίστηκε από τον πρό-εδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας. Η κυβέρνηση του Ισημερινού κατάφερε τελικά να διαγράψει το 70% του ομολογιακού της χρέους.


Ο Ερίκ Τουσέν ανέφερε ότι η έρευνά του θα επεκταθεί και πιο πίσω από το 2010 και επεσήμανε πως η Επιτροπή σε συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα εξετάσει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ που συνέβαλε στην αύξηση του χρέους.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση της επιτροπής ορίστηκε για τις αρχές Απριλίου ε-νώ τα πρώτα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν σε Διεθνές Συνέδριο για το χρέος.

Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων. Επίσης δεσ-μεύσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για την εγγύηση των κοινωνικών δικαιωμάτων ορίζουν ότι αυτά δεν μπορούν να καταστρατη-γούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους. 

Η συνέντευξη Τύπου


«Μονομερής ενέργεια» της Κωνσταντοπούλου η Επιτροπή λέει το ΚΚΕ


Για μονομερή ενέργεια αναφορικά με τη συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβου-λίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αναφέρει ότι η επιτροπή συστήθηκε «χωρίς καμία προηγούμενη συζή-τηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της διάσκεψης Προέδρων».

«Εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της Προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχω-ρίζοντάς το σε «καλό» και «κακό». Και σε τελευταία ανάλυση να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του» τονίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και την Πρόεδρο της Βουλής για παιχνίδια αποπροσανατολισμού και ζητά να έρθει «άμεσα στη Βουλή η συμφωνία που υπέ-γραψε η κυβέρνηση με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. και εκεί να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση της Προέδρου της Βου-λής που αξιοποιεί την ευχέρεια που της παρέχει το άρθρο 49 του Κανονισμού που ορίζει ότι δεν χρειάζεται απόφαση της Βουλής για τη σύσταση επιτροπών.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου