Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πάνος Καμμένος : Αναδρομική κατάργηση ΤΩΡΑ του νόμου περί ευθύνης υπουργών κι αλλαγή της βουλευτικής ασυλίας


Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα και όπως φαίνεται ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προσέλθει με κοινή πρόταση για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση.

Μετά την συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τάχθηκε αναφαν-δόν υπέρ της διατήρησης του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδ-ρος της Βουλής Ν. Βούτσης είχε πάντως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ. για ψήφο στα 17, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και για την ψήφο των Ομογενών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κυβερνητικό εταίρο πως «σε πολλά από αυτά μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος».

Μετά την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει πλέον για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι καιρός να προχωρήσουμε στη δημιουργία σταθερού εκλογικού συστήματος «που θα προβλέπει αναλογικότερη εκλογή» και σε αποφάσεις που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πάρει πριν γίνουν κυβερνητικοί εταίροι, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ..


«Οι ΑΝ.ΕΛ. θα καταλήξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή κυβερνητική πρόταση», διαβε-βαίωσε ο Π. Καμμένος και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί κοινή συνισταμένη και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με εξαίρεση τη Ν.Δ., όπως είπε, που ο πρόεδρος της έχει κάνει συγκεκριμένες σχετικές δηλώσεις.

Για το πλαφόν εισόδου στη Βουλή 3%, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα πρέπει να παρα-μείνει, ενώ για το μπόνους των 50 εδρών είπε ότι θα πρέπει να μειωθεί αρκετά.

«Συμφωνούμε να είναι αναλογικότερο το σύστημα. Πιθανώς να δούμε για συνασπισμούς κομμάτων το μπόνους να μην είναι 50 έδρες, αλλά λιγότερο», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κανένα μπόνους εδρών, ο κ. Καμμένος απάντησε πως οι ΑΝ.ΕΛ. και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν πως την εθνική συμφιλίωση την κάνουν πρά-ξη και μπορούν να συνθέτουν.

Ο Πάνος Καμμένος, είπε ακόμη ότι «συζητάμε για ένα αναλογικότερο σύστημα» αφή-νοντας να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης του μπόνους στο πρώτο κόμμα, στην κατεύθυνση της εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Κουρουμπλή.

Ωστόσο, ο υπ. Άμυνας δεν φάνηκε απορριπτικός για υιοθέτηση της απλής αναλογικής. Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την πεποίθηση πως «υπάρχει χώρος για σύγκλιση από-ψεων».

«Αυτή η κυβέρνηση το απέδειξε. Μπορεί να γίνει και με άλλους πολιτικούς φορείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.


Όπως είπε ακόμη, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό και για τα υπόλοιπα θέματα εκλο-γικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης, όπως το δικαίωμα ψήφου στα 17, την εκλογή βουλευτών εκ μέρους της ομογένειας, την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αλ-λαγή της βουλευτικής ασυλίας, τη διασφάλιση σταθερού φορολογικού συστήματος, την παραμονή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο χώρο της δικαιοσύνης, τη θέσπιση προστα-σίας της εθνικής ταυτότητας και την αλλαγή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Related Posts :



3 σχόλια:

  1. προσφέρουμε 2% νόμιμο δάνειο για να κάνουμε τις επιχειρήσεις, και να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεστε δάνειο 2% για να κάνετε επιχειρήσεις και να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάρτε 2% αξιόπιστο δάνειο για να κάνετε επιχειρήσεις, να αγοράσετε σπίτι, να αγοράσετε αυτοκίνητο και να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή