Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ξεσηκώθηκε και η Δικαιοσύνη

Λευκή απεργία από 7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΔΕ, θα εκδικάζονται μόνο έκτακτες υποθέσεις

Ε.Δ.Εησαν με 3ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ,

3ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Σε τροχιά δυναμικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κινούνται δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι και συστοιχίζονται με το αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Λευκή απεργία από 7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΔΕ, θα εκδικάζονται μόνο έκτακτες υποθέσεις. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (Ε.Δ.Ε.) αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση να ξεκινήσει σήμερα και μέχρι τον Δεκέμβριο καθημερινές στάσεις εργασίας (12:00 – 3:00), ενώ από τις 7 Νοεμβρίου κλιμακώνει την πίεση με «λευκή απεργία», καθώς οι δικαστές θα δημοσιεύουν αποφάσεις που αφορούν μόνο επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, αλλά δεν θα εργάζονται στο σπίτι.
Από την πλευρά τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι απαντούν στα σκληρά οικονομικά μέτρα με τρίωρες καθημερινές καταλήψεις των δικαστηρίων. «Υπάρχει θέμα επιβίωσής μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Χρ. Λυμπερόπουλος, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ε.Δ.Ε. το περασμένο Σάββατο.
«Μπαίνουμε στην επανάσταση»
Απευθυνόμενος σε ένα κατάμεστο ακροατήριο και καταχειροκροτούμενος από τους ίδιους τους δικαστές, είπε :
«Αυτά που δεν μπορείτε εσείς να κάνετε λόγω Συντάγματος, θα τα κάνουμε εμείς. Μπαίνουμε στην επανάσταση. Δεν θα πάρουμε καμιά δικογραφία στα σπίτια μας, το ίδιο να κάνετε και εσείς. Είμαστε σε κοινωνικό πόλεμο και ελάτε να μας συλλάβετε. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα σας, αλλά δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις. Θα καταλάβουμε δικαστικά μέγαρα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου».
Στο ψήφισμά της η Ε.Δ.Ε. ζητεί από την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό, να σταθμίσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών και να αντιληφθεί την ανάγκη της προστασίας των αδυνάτων, που έγιναν τόσο πολλοί και θα γίνουν ακόμη περισσότεροι με τα εξαγγελλόμενα μέτρα.
Την καλεί παράλληλα να σταματήσει τις σπατάλες χρήματος σε αμφιλεγόμενες επιλογές (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους βουλευτές με συμβάσεις leasing).
Ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε., Χ. Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι εάν δεν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν υπάρχει επιτάχυνση. Μίλησε για προσπάθεια να στραφεί ο κόσμος εναντίον των δικαστών και ζήτησε να μη γίνουν και άλλες, πέραν του 40%, περικοπές στο ειδικό μισθολόγιό τους, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Π. Μπρακουμάτσος, με σαφείς αιχμές κατά των πολιτικών, ανέφερε ότι «τα εισοδήματα των δικαστών δεν διαγράφουν πορείες από την Ελλάδα στο εξωτερικό».
Ο πρόεδρος του ΣτΕ
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένου. Αναφερόμενος στα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει το δικαστήριο (ασφαλιστικό, φορολογικό, αυθαίρετα, νόμος για τα πανεπιστήμια), διαβεβαίωσε ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της και λειτουργεί ως εγγυητής του κοινωνικού συμβολαίου που απορρέει από το Σύνταγμα. «Εκτός αν ζούμε κάτω από έκτακτες συνθήκες και δεν τον ξέρουμε», συμπλήρωσε. «Ας μας πει ο πολιτικός κόσμος πού βρισκόμαστε».
Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε από την κυβέρνηση να τους αναγνωρίσει την οικονομική τους αυτονομία και από τους συναδέλφους του να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης.
Προειλημμένη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, τη δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου. «Δεν είναι ζήτημα σεβασμού της Δικαιοσύνης», απάντησε. «Το 95% των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Παρ' όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας».
Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η παντελής απουσία της κυβέρνησης και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη γενική συνέλευση.

Related Posts :



2 σχόλια:

  1. Αναφερόμαστε στο θέμα του συστήματος της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας ως αφορμή την πρόσφατη διένεξη μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Ζαγοριανού.

    Για την υπόθεση ενός δικαστή, ο οποίος είναι πλέον υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος και ο Άρειος Πάγος επιμένει —παρ' όλα αυτά— να του επιτρέπει να εκτελεί το "λειτούργημά" του.

    Μιλάμε για τον δικαστή, ο οποίος στην πραγματικότητα διευκόλυνε τους Χριστοφοράκους να την "κοπανήσουν" από τη χώρα και μαζί μ' αυτούς να την "κοπανήσει" και η τελευταία ευκαιρία να μάθει ο λαός τι ακριβώς έγινε στο σκάνδαλο Siemens.

    Εξαιτίας του "λειτουργού" Ζαγοριανού δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν, γιατί ο δικαστικός "λειτουργός" φρόντισε να την "κοπανήσει" αυτός ο οποίος τους τα "έδινε".

    Η ολομέλεια του Άρειου Πάγου —και άρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας στο σύνολό της— έκρινε ότι ένας υπόδικος —και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος— μπορεί και είναι σε θέση να εκτελέσει το "λειτούργημά" του.
    Στο διάστημα αυτό, κατά το οποίο διενεργούνται ανακρίσεις για την υπόθεσή του, μπορεί ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του και να "ανακρίνει" Έλληνες πολίτες.

    Με απόφαση του Αρείου Πάγου κάποιοι Έλληνες θ' αναγκαστούν να εμπιστευτούν την τύχη της ζωής τους, της τιμής τους ή της περιουσίας τους σε κάποιον υπόδικο δικαστή σε βαθμό κακουργήματος. Σε κάποιον, ο οποίος μπορεί σε λίγο καιρό να δικαστεί και να βρεθεί κακούργος.

    Σε κάποιον δικαστή, που, αν βρεθεί ένοχος και άρα κακούργος, δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας καν να φυλακιστεί.

    Θα έπρεπε να λιθοβοληθεί και ό,τι περισσέψει να κρεμαστεί στην Πλατεία Συντάγματος


    ------------------------------------------
    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

    http://www.eamb.gr
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . Ο Ζαγοριανός εξυπηρέτησε τους μεγαλοπαράγοντες του παρακράτους, που τα "πήραν" και άρα είχαν συμφέρον να την "κοπανήσει" ο Χριστοφοράκος από τη χώρα πριν αυτός συλληφθεί κι αναγκαστεί να μιλήσει και τους αποκαλύψει.
    Αυτοί οι παράγοντες, όπως είναι φυσικό, κάτι του "έταξαν" του Ζαγοριανού, προκειμένου ν' απολαύσουν τις "υπηρεσίες" του.
    Μπορεί να του έταξαν "καριέρα" μεγάλη στο δικαστικό σώμα.

    Αυτό βέβαια είναι και το χειρότερο για την ίδια τη δικαιοσύνη.
    Καλύτερα να τα "έπαιρνε" σε χρήμα ο Ζαγοριανός, γιατί έτσι θα υπήρχε και μια μικρή πιθανότητα να μην τον "ξαναδούμε" μπροστά μας.

    Καλύτερα να ήταν Καλούσης και ν' ασχολούνταν με το μπόι των Ρωσίδων. Αν όμως τα "πήρε" με υποσχέσεις καριέρας, αυτό σημαίνει ότι "χτίζεται" μια κατάσταση, για να υπολειτουργεί η δικαιοσύνη και στο μέλλον.

    Την ίδια "δικαιοσύνη", την οποία "απολαμβάνουμε" εμείς, εξαιτίας των σημερινών Αρεοπαγιτών, θα κληροδοτήσουμε και στην επόμενη γενιά.
    Και τα παιδιά μας θ' "απολαύσουν" τη δικαιοσύνη των Ζαγοριανών, που όταν θα "ξεχαστούν" οι παρανομίες τους, μπορεί να γίνουν Αρεοπαγίτες.

    ---------------------------------------
    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

    http://www.eamb.gr
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή