Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το κόλπο Πρετεντέρη για να κρύψει ότι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ πέφτουν κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει


Πραγματική... Ανατροπή !


Όπως το συνηθίζει, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης παρουσίασε στην εκπομπή του μια δημοσκόπηση της GPO την οποία μάλιστα συνόδευσε από τον χαρακτηρισμό «ΣΟΚ», χωρίς μάλλον κανείς να καταλάβει το γιατί.

Στην καρτέλα με την πρόθεση ψήφου, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι 
προτίμησαν να συγκρίνουν τα ευρήματα με τη μέτρηση του Νοεμβρίου του 2012 και όχι με την αμέσως προηγούμενη, όπως συνηθίζεται.

Διαβάζοντας κανείς λοιπόν αυτή τη σύγκριση διαπιστώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, χάνοντας μάλιστα σχεδόν δυο μονάδες.



Τι θα προκύψει όμως αν κάνουμε το αυτονόητο, αν δηλαδή συγκρίνουμε αυτή τη μέτρηση με την αμέσως προηγούμενη της εταιρείας που έγινε το Μάιο του 2013;

Στον παρακάτω πίνακα από την ίδια δημοσκόπηση, καταγράφονται τα ποσοστά των κομμάτων στις τελευταίες 5 μετρήσεις και με το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα καταγράφεται το ποσοστό της μέτρησης του περασμένου Μαΐου.

Αν διαβάσουμε λοιπόν έτσι τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία χάνει 0,3%, το ΠΑΣΟΚ πέφτει διαρκώς και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από καιρό κερδίζει μια ολόκληρη μονάδα και μειώνει σημαντικά τη διαφορά.


Τι έχει μεσολαβήσει από το Μάιο μέχρι σήμερα; Η ΕΡΤ, ο ανασχηματισμός και η Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε ότι από τη δήθεν μεταρρύθμιση της Δημοσίας Τηλεόρασης κι από την επίδειξη δύναμης κόντρα στη Χρυσή Αυγή ότι θα κέρδιζε πόντους.

Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ ήλπιζε ότι με τον ανασχηματισμό και με τη 3η Σεπτεμβρίου θα έβλεπε τα ποσοστά του να αυξάνονται.

Αντί λοιπόν να προκύψει από τη δημοσκόπηση της GPO ότι δημιουργείται ένα μικρό ρεύμα ανατροπής του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στο κόλπο Πρετεντέρη, το κλίμα ήταν ότι «περίπου στα ίδια είμαστε, η Ν.Δ. αντέχει».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο site του Mega, η GPO έχει αναρτήσει την πρόθεση ψήφου σε σύγκριση με τη μέτρηση του Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε «δημοσιογραφική» παρέμβαση στον τρόπο της τηλεοπτικής παρουσίασης της έρευνας.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου