Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

New York Times : Η Ελλάδα είναι στο χείλος της κατάρρευσης


«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει πια μέτρα» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τη Δευτέρα και οι New York Times σχολιάζουν τα λεγόμενά του και την κατάσταση της χώρας με εκτενές δημοσίευμα.

Στο άρθρο που υπογράφει η συντακτική ομάδα των New York Times, παραθέτονται όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις τους με τους Έλληνες υπουργούς. «Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», γράφουν χαρακτηριστικά «δεν ανταποκρίνονται στις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, και φυσικά μέσα σε αυτά ακόμη περισσότερες απολύσεις από όσες έχουν ήδη γίνει. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να δεσμεύσουν το 1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη καθυστερήσει, σαν δόση την στιγμή που η Ελλάδα τα χρειάζεται και μάλιστα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».


«Μάλιστα, ανάμεσα σε περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων, οι Έλληνες έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται περίπου κατά 40%, μόνο από το 2008. Βέβαια, οι περικοπές έχουν ήδη μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας από 15% 2008, φθάνοντάς το σχεδόν στο 0% φέτος. Όμως, αυτά τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μια μείωση 25% στην εθνική παραγωγή, έφθασαν στο 28% της ανεργίας, πτώση στην υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τέλος τρομερή αύξηση της φτώχειας. Αποτέλεσμα λοιπόν της συρρίκνωσης της οικονομίας είναι το χρέος στην Ελλάδα, ως ποσοστό της ετήσιας παραγωγής, σήμερα να φαντάζει περισσότερο από 20% υψηλότερο από ότι ήταν το 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνεται.
«Όλα αυτά, έφεραν σαν αποτέλεσμα, οι Έλληνες ψηφοφόροι να εγκαταλείπουν τα κεντρώα κόμματα – που χρόνια τώρα ήταν η επιλογή τους» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Την ίδια ώρα που συνεχώς το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ακροβατούσε πάνω σε μια ήδη οριακά τεντωμένη κοινωνία ανέβαινε συνεχώς δημοσκοπικά. Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε όλη την χώρα έγιναν καθημερινή συνήθεια».

«Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να μην προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις, αντιθέτως όμως, η κίνησή του να κλείσει και να αντικαταστήσει το δίκτυο μετάδοσης του κράτους – την γνωστή ΕΡΤ – έφερε σε αμηχανία πολλούς Έλληνες πολίτες αλλά εξόργισε ακόμη περισσότερους. Η έφοδος της αστυνομίας και μάλιστα μέσα στη νύχτα στο υπό κατάληψη κτήριο των κεντρικών γραφείων του δικτύου, την Πέμπτη, ίσως να αποβεί σαν μια μοιραία κίνηση που θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές» σχολιάζεται δηκτικά στο δημοσίευμα.

Μάλιστα δεν λείπει και η σκληρή κριτική για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις. «Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα που υπερφορτώνει την ήδη «τσακισμένη» μεσαία και λαϊκή τάξη. Ένα πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, παράδειγμα, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό. Όμως οι συνεχείς πιέσεις της Ευρώπης για περικοπές των δαπανών, απολύσεις και αύξηση της φορολογίας οδηγούν την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης» καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου