Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Υποκλαπείσα συνομιλία εκπροσώπου της ISIL με ισλαμιστές αντάρτες : “Στόχος πάση θυσία η κατάληψη της Βαγδάτης”


Οι ένοπλοι τζιχαντιστές αντάρτες της οργάνωσης ISIL ή ISIS φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προέλαση τους προς τη Βαγδάτη εξαπολύοντας επιθέσεις και σκοτώνοντας όποιους βρουν μπροστά τους, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν και γίνονται σφοδρές μάχες στην πόλη Σαμάρα με δυνάμεις Σιιτικών πολιτοφυλάκων. Αν «πέσει» και αυτή η πόλη τότε η Βαγδάτη είναι πολύ κοντά.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων ο εκπρόσωπος του σουνιστών ανταρτών Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, σε μία ηχογραφημένη συνομιλία του ακούγεται να λέει στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, ISIL «να προελάσουν προς τη Βαγδάτη».

Στην ίδια συνομιλία φέρεται να προτρέπει τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης να πετύχουν το στόχο αυτό με κάθε τρόπο και την ίδια στιγμή επικρίνει τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι για «ανικανότητα». Προφανώς αυτή την αντικανότητα, όπως και των ΗΠΑ, εκμεταλλεύονται οι ισλαμιστές διεξάγοντας τα τελευταία 24ωρα αστραπιαίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο βόρειο και το κεντρικό Ιράκ.

Οι δυνάμεις της ISIL εμφανίζονται να έχουν πάρει υπό τον έλεγχο τους τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν Τικρίτ και πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους και τα αντιαεροπορικά συστήματα 2K12 Kub (SA-6 Gainful), αλλά και μεγάλες ποσόστητες οπλισμού και πυρομαχικών από τις αποθήκες του Ιρακινού Στρατού.

Κάποιον από αυτόν τον οπλισμό τον χρησιμοποιούν ήδη, αν και πιθανόν, τα αντιαεροπορικά συστήματα να μην μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία. Τις τελευταίες ώρες διεξάγονται σφοδρές μάχες έξω από τη Σαμάρα μεταξύ δυνάμεων της ISIL και Σιϊτικών πολιτοφυλακών.

Πάντως, ερμηνεύοντας την υποκλοπή της ηχογραφημένης συνομιλίας οι Αμερικανοί εκτιμούν πώς οι Σιιτική Σαμάρα μπορεί να μην αντέξει για πολύ ακόμη, με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές αντάρτες να κινηθούν προς τη Βαγδάτη σύντομα. Δεν αποκλείεται ωστόσο το μήνυμα του εκπροσώπου της ISIL να είναι μία παρότρυνση για τη νίκη στο προπύργιο των Σιιτών.

Η κατάσταση στο Ιράκ προκάλεσε την εσπευσμένη σύγκληση σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η συνεδρίαση που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. (18:30 ώρα Ελλάδας) και σε αυτή θα παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Νικολάι Μλαντένοφ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κάλεσε την Τετάρτη τη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να ενισχύσει το Ιράκ, που αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση από τη δράση των ισλαμιστών.

«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί και να δείξει την αλληλεγγύη της προς το Ιράκ, που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια σοβαρή πρόκληση από την άποψη της ασφάλειας» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου