Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τα γραπτά μένουν Πάγκαλε ! Το σήμα του Α/ΓΕΝ στον… ανύπαρκτο Στόλο στη κρίση των Ιμίων

imia_stolos-660x330

Ο σεισμός που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου περί “ανύπαρκτου Στόλου” την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη και ο ίδιος έκαναν διαπραγμάτευση για την αποκλιμάκωση της κρίσης, ήταν πολλών... Ρίχτερ.

Ο θυμός που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου τεράστιος. Ο ΥΠ.ΕΞ. των Ιμίων με όσα είπε έδειξε ότι θέλει να “κρυφτεί” πίσω από τον νεκρό πια Γεράσιμο Αρσένη, αλλά και από τη συνειδητή επιλογή της σιωπής που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της κρίσης. Επιλογή που ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Τα λόγια είναι ...αέρας. Σαν κι αυτόν που παρακαλούσε ο Πάγκαλος να φυσήξει δυ-νατά και να πάρει τη σημαία από τα Ίμια ”για να ξεμπερδεύουμε”.

Τα γραπτά μένουν...


Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του, δημοσιεύουμε το σήμα που έστειλε ο τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Γιάννης Στάγκας στις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν σ΄ όλο το Αιγαίο έτοιμες να πολεμήσουν.

Είναι το σήμα σ΄ έναν Στόλο που ο Πάγκαλος λέει ότι αγνοούσε την ύπαρξή του και την ετοιμότητά του.

Κρίμα που δεν έχει ανάλογα “γραπτά” να μας δείξει, για να μάθουμε τι και πως διαπ-ραγματευόταν με τον μακαρίτη Χόλμπρουκ και φθάσαμε στο σημείο να ακούμε τους Τούρκους να μας λένε για “γκρίζες περιοχές” στο Αιγαίο.

Το σήμα Στάγκα στις 31 Ιανουαρίου 1996 έχει την ιστορία του, που την έχει διηγηθεί αξιωματικός ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της υπογραφής του από τον Α/ΓΕΝ.

Ο απόστρατος ναύαρχος Σπύρος Δροσουλάκης, θυμάται :

Καθώς είμαστε, 20 χρόνια μετά, στις ημερομηνίες της κορύφωσης της Κρίσεως των Ιμίων, θα ήθελα να παραθέσω μία από τις προσωπικές μου εμπειρίες.

Όλοι έχετε προφανώς δει το Ναυτικό Σήμα της εικόνας, το οποίο έχει ευρέως παρου-σιασθεί με διάφορους σχολιασμούς, σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Αυτή είναι μία μικρή ιστορία που το συνοδεύει και ελπίζω ο τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Ιωάννης Στάγκας μου επιτρέπει να δημοσιοποιήσω 20 χρόνια μετά, μια και είμαι ο δεύτερος μετά από αυτόν πρωταγωνιστής.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 1996, πολύ πρώτες πρωϊνές ώρες, στο γραφείο του Α/ΓΕΝ βρίσκονται ο Α/ΓΕΝ με λίγους επιτελείς, Υ/ΓΕΝ, ΔΚΑ, Α2, Α1 και εγώ ενώ μπαι-νοβγαίνει ο Διευθυντής του Γραφείου του.

Είναι η ώρα που έχει διαταχθεί να αποπλεύσει το σύνολο του ΑΣ, ο Α/ΓΕΝ έχει υπογράψει το σχετικό Σήμα Επιχειρήσεων με τις πρώτες κινήσεις (το οποίο έχω συν-τάξει εγώ, μετά από τις οδηγίες του ΔΚΑ), ο Α/ΓΕΝ έχει μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ΑΣ και η κατάσταση πλησιάζει την κορύφωση.

Καθώς οι υπόλοιποι Επιτελείς έχουν βγει από το γραφείο για να διεκπαιρεώσουν κά-ποια έργα, ο Α/ΓΕΝ μου ζητάει να πάρω ένα σηματόχαρτο, μου υπαγορεύει το εν λό-γω σήμα και του το δίνω να το υπογράψει.

Ο Ναύαρχος Στάγκας υπέγραφε πάντοτε με ένα, συγκεκριμένου τύπου, μαύρο στυλό που υπήρχε πάντα, μαζί με άλλα, στο γραφείο του.

Παίρνει το στυλό, υπογράφει και το στυλό, παρά την εξωτερική ομοιότητα, είναι κόκ-κινο.


Το βλέπει, μένει για μία στιγμή ακίνητος και μονολογεί "Κόκκινο; που βρέθηκε αυτό εδώ;”

Και μετά από στιγμιαία παύση, συνεχίζει ”ΑΙΜΑ”.

Είμαστε για λίγα δευτερόλεπτα και οι δύο αμίλητοι, μου λέει, ”Διώξε το σήμα”, βγήκα από το γραφείο και έδωσα το σήμα στο ΚΕΠΙΚ/ΓΕΝ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ίσως η εντονότερη μνήμη, από τις πολλές, των ημερών εκείνων.

Το σήμα :

sima_staga-768x460


Δικό μας Σχόλιο : Τα έχεις δει αυτά Πάγκαλε; Και βέβαια τα έχεις δει και τα ξέρεις πολύ καλά και εσύ και οι υπόλοιποι Προδότες του ΠΑΣΟΚ που είχατε εμπλοκή εκείνες τις ώρες. Συνέχισε να συκοφαντείς τους εμπλεκόμενους στρατιωτικούς που συμμε-τείχαν και ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν πραγματικά να διώξουν τους Τούρκους από τα Ίμια, αλλά μη νομίζεις ότι οι Έλληνες θα σε αφήσουν για πολύ καιρό ακόμα να ανοίγεις το βρώμικο στόμα σου χωρίς επιπτώσεις. Αργά ή Γρήγορα θα Δικαστείτε ΟΛΟΙ σας για τα Εγκλήματα που έχετε διαπράξει κατά της Ελλάδας…

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου