Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι αμαρτωλές μετοχές του γιατρού – Μέρος Β'


Του Ελευθέριου Ρήνου

Όπως είχαμε δείξει στο πρώτο μισό του αφιερώματος, υπάρχουν σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που μετά το 1951 ανήκαν σε τρίτους. Η σειρά των 64 τίτλων μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, στην οποία αναφερθήκαμε ήδη, ανήκε στη Banque Nationale Pour le Commerce et l’Industrie (BNCI), αφού οι μετοχές είχαν σφραγιστεί από το Γενικό Επόπτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπέρ της γαλλικής τράπεζας το 1951. Οι μετοχές αυτές, οι οποίες αποδεδειγμένα και πέραν κάθε αμφιβολίας ανήκαν στην BNCI το 1951, βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς η τελευταία να έχει κατορθώσει να απαντήσει πως περιήλθαν στην κατοχή της.

Η BNCI είναι μια από τις τέσσερις τράπεζες που δημιούργησαν την BNP Paribas, τη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα στον κόσμο, που με τη σειρά της καλείται σήμερα να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι μετοχές αυτές έφτασαν στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας. Είτε αυτές έγιναν δωρεά, είτε πληρώθηκαν, είτε ανταλλάχθηκαν με άλλες μετοχές είτε πετάχθηκαν στα σκουπίδια και τις βρήκε η ΕΤΕ στα σκουπίδια του Παρισιού. Δυστυχώς, άλλον τρόπο δεν είμαι σε σχέση να σκεφτώ, ούτε θα ήθελα να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας με εξωγήινους και διαστημικά καύσιμα.


Το βέβαιο είναι ότι αυτές οι μετοχές είναι στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μέρος (“Αμαρτωλές” μετοχές της Τράπεζας Ανατολής στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας – Μέρος Α' – http://banquedorient.org/web/?p=3791)
 

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ


Εκτός από τις παραπάνω μετοχές, στην κατοχή της Εθνική Τράπεζας βρίσκονται ακόμη μερικές μετοχές εξαιρετικής ιστορικής και νομικής αξίας. Πρόκειται για τις μετοχές του Γάλλου Ιατρού Monsieur Jean Bernard Mourgues, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στις 13 Μαΐου 1955. Ο Ιατρός διέθετε μια σειρά από επτά μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, μια από τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο :


Μετοχή Γάλλου Ιατρού, η οποία κληροδοτήθηκε στη γυναίκα του και τα παιδιά του το 1956 και βρίσκεται σήμερα στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Η βεβαίωση του Γάλλου συμβολαιογράφου για την κληρονομική μεταβίβαση 7 μετοχών
της Τράπεζας Ανατολής.

Πάνω αριστερά υπάρχει το όνομα του Ιατρού και τα προσωπικά του στοιχεία σε μορφή σφραγίδας, που τοποθέτησε πάνω στη μετοχή για ασφάλεια, ενώ στο κέντρο του δεξιού μέρους έχει τεθεί η γνωστή σφραγίδα προκαταβολής, που τοποθετήθηκε για τη συγκεκριμένη μετοχή εν όψει της ειδικής εκκαθάρισης. (βλ. “Η σφραγίδα στις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής αφορά προκαταβολή και όχι ακύρωση τους – το κουπόνι 55” http://banquedorient.org/web/?p=3379).

Το αντίγραφο της μετοχής την οποία παρουσιάζουμε έχει σφραγιστεί από τους υπευθύνους του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας και είναι σήμερα, μαζί με τις υπόλοιπες, στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας. Οι αριθμοί των μετοχών αυτών είναι: 133733, 133734, 133735, 133736, 133737, 134534 και 134535.

Το αξιοθαύμαστο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Ιατρός Monsieur Jean Bernard Mourgues είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο με τη γυναίκα του κα Mourgues Minot από το 1921. Με βάση τη διαθήκη του και το προγαμιαίο συμβόλαιο, ορίστηκαν ως κληρονόμοι της περιουσίας του η γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Οι κληρονόμοι έλαβαν τις μετοχές ως κληρονομιά από τον πατέρα τους στις 27 Φεβρουαρίου 1956, είκοσι χρόνια μετά την υποτιθέμενη λήξη της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής, σύμφωνα με όσα τολμάει να υποστηρίζει ακόμη η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)


Ακολουθεί η μετάφραση της βεβαίωσης του Γάλλου συμβολαιογράφου για την κληρονομική μεταβίβαση 7 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής :

“ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Επτά μετοχές των εκατόν είκοσι πέντε φράγκων η κάθε μία.
Αριθμοί 133.733 έως 133.737 – 134.534 και 134.535.
Στο επώνυμο MOURGUES, ονόματα: Jean Bernard, όνομα πατρός: Fernand, επάγγελμα: ιατρός, διεύθυνση κατοικίας: Savonnieres en Perthois (Meuse), υπηκοότητα: γαλλική.
Εγώ, ο υπογράφων, SCHOUBERT Albert, συμβολαιογράφος του Saudrupt (Meuse). Υπό αυτή την ιδιότητα, βεβαιώνω ότι σύμφωνα με τους όρους δικαιοδοσίας που προβλέπονται από το άρθρο 18 της απόφασης της εικοστής έκτης Οκτωβρίου χίλια εννιακόσια τριάντα τέσσερα, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση της εικοστής πρώτης Μαρτίου χίλια εννιακόσια σαράντα επτά.

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :

Ο θάνατος του κυρίου Monsieur Jean Bernard MOURGUES επήλθε στην κατοικία του, στο Savonnieres en Perthois (Meuse), τη δεκάτη τρίτη Μαΐου χίλια εννιακόσια πενήντα πέντε, ο οποίος εν ζωή ήταν ιατρός, κάτοικος του εν λόγω τόπου, σύζυγος της κας Marie Eugenie Cecile MINOT.

ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ :

1ο – Τι μετοχές που αναφέρονται στην αρχή της παρούσας,

2ο – Το απόσπασμα του πιστοποιητικού θανάτου του κ. MOURGUES, το οποίο επισυνάπτεται μετά την αναφορά στο πρωτότυπο της περίληψης της απογραφής που αναφέρεται στη συνέχεια.

3ο – Την επίδοση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την κα PETIT, συμβολαιογράφο του Dammarie sur Saulx, του προγαμιαίου συμβολαίου μεταξύ του κ. και της κας MORGUES MINOT, το οποίο παρέλαβε την τριακοστή Απριλίου χίλια εννιακόσια είκοσι ένα, σύμφωνα με το οποίο οι μέλλοντες σύζυγοι δήλωσαν ότι δέχονται ως βάση του γάμου τους το καθεστώς της κοινοκτημοσύνης των μετά το γάμο αποκτημάτων. Η εν λόγω επίδοση μου παρουσιάστηκε ενόψει της παραπάνω θεώρησης, την παρέδωσα αμέσως αφού μονόγραψα όλα τα έγγραφα της και αφού της τοποθέτησα μια σημείωση που διαπιστώνει αυτή την εκπροσώπηση και αυτή τη θεώρηση.

4ο – Το πρωτότυπο που έχω στη διάθεση μου, της περίληψης της απογραφής, μετά το θάνατο του εν λόγω κ. Mourgues, το οποίο συντάχθηκε από εμένα την εικοστή ογδόη Μαΐου χίλια εννιακόσια πενήντα πέντε, από το οποίο προκύπτει :

Ότι ο κ. MOURGUES απεβίωσε κατά την ημερομηνία και στον τόπο που αναφέρονται παραπάνω.

Ότι δεν είναι γνωστοί όροι διαθήκης ή άλλοι λόγω θανάτου.

Και ότι άφησε :

Α/ Στην κα Marie Eugenie Cecile MINOT, στην προαναφερόμενη επιζούσα σύζυγό του που κατοικεί στο Savonnieres en Perthois.α) Η οποία έχει κοινοκτημοσύνη των μετά το γάμο αποκτημάτων υπό τους όρους του προαναφερόμενου προγαμιαίου συμβολαίου τους.
β) Και επικαρπώτρια του ενός τετάρτου των περιουσιακών στοιχείων που αποτελούν την κληρονομιά του βάσει του άρθρου 767 του Αστικού Κώδικα.

Β/ Και ως μόνους κληρονόμους, μαζί από κοινού για το σύνολο ή χωριστά καθέναν για το ένα τρίτο, τα τρία τέκνα του που προέκυψαν από το γάμο του με την επιζούσα σύζυγο του:1ο) Τη Δδα Monique Marie Georgette MOURGUES, ενήλικη, άγαμη, ανεπάγγελτη, κάτοικο Savonnieres en Perthois.2ο) Τον κ. Gerard Jean Marie MOURGUES, φοιτητή, κάτοικο Savonnieres en Perthois.
3ο) Και τη Δδα Marie Francoise Genevieve Marguerite MOURGUES, ενήλικη, άγαμη, ανεπάγγελτη, κάτοικο Savonnieres en Perthois.

5ο - Και το πιστοποιητικό που εκδίδεται την τρίτη Ιανουαρίου χίλια εννιακόσια πενήντα έξι, από το Διευθυντή του Μητρώου της Ancerville, από το οποίο προκύπτει ότι οι μετοχές που αναφέρονται στην αρχή της παρούσης έχουν συμπεριληφθεί στη δήλωση κληρονομιάς του αποθανόντος κ. MOURGUES.
Το εν λόγω πιστοποιητικό παραμένει στην παρούσα και επισυνάπτεται μετά τη σημείωση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ σύμφωνα με την απόφαση της εικοστής πέμπτης Οκτωβρίου χίλια εννιακόσια τριάντα τέσσερα.

Ότι οι μετοχές που αναφέρονται στην αρχή της παρούσης ανήκουν σε πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα και επικαρπία, με όλα τα δεδουλευμένα και οφειλόμενα μερίσματα, από κοινού και εξ αδιαιρέτου :

Στη χήρα MOURGUES MINOT,

Στη Δδα Marie Georgette MOURGUES

Στον κ. Gerarg Jean Marie MOURGUES

Και στη Δδα Marie Francoise Geneviene Marguerite MOURGUES,

Όλοι οι προαναφερόμενοι είναι αναγνωρισμένοι, κάτοικοι και με γαλλική υπηκοότητα.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, αιτούμαι, προς αντικατάσταση των υπό συζήτηση μετοχών, την παράδοση επτά νέων μετοχών της ίδιας φύσεως οι οποίες θα πρέπει να καταχωρηθούν ως εξής :

1ο – Κα ΜΙΝΟΤ Marie Eugene Cecile, χήρα του κ. MOURGUES Jean Bernard.

2o – Δδα MOURGUES Monique Marie Georgette.

3o – Κ. MOURGUES Gerard Jean Marie

4οΚαι Δδα MOURGUES Marie Francoise Genevieve Marguerite.

Όλοι από το Savonieres en Perthois.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ

Σε πίστωση των ανωτέρω εκδίδω το παρόν πιστοποιητικό στο SAUDRUPT, στο γραφείο μου τη ΔΕΚΑΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΤΗΝΑ ΕΞΙ.

SCHOUBERT, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
SAUDRUPT (Meuse)
Καταχωρήθηκε στην ANCERVILLE στις 27 ΦΕΒ 1956”.

ΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ 1956 ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Οι επτά μετοχές, ονομαστικής αξίας 125 χρυσών φράγκων η κάθε μία, ελέγχθηκαν από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών το 1956, αφού από εκείνη την εποχή υπήρχε φορολόγηση των κληροδοτημάτων. Οι τέσσερις κληρονόμοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο, με βάση την εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πιστοποιητικό πληρωμής φόρου για την ελάχιστη αξιολόγηση της τιμής των μετοχών από το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών ήταν ο γενικός επόπτης όλων των τραπεζών στη Γαλλία. Η Τράπεζα Ανατολής είχε συνεργασία με αρκετές γαλλικές τράπεζες, μια από τις οποίες ήταν η Comptoir National d’ Escompte de Paris (CNEP), της οποίας τα υποκαταστήματα εξυπηρετούσαν τους Γάλλους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής. Όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και οι πληρωμές των μερισμάτων προς τους μετόχους στη Γαλλία, γίνονταν μέσω της Comptoir National d’ Escompte de Paris, τράπεζα με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με την Τράπεζα Ανατολής, που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.
Παράλληλα, η μετοχή της Τράπεζας Ανατολής διαπραγματευόταν στο γαλλικό χρηματιστήριο αξιών, τόσο στο επίσημο ταμπλό πριν τη μεγάλη κρίση του 1932, όσο και στην παράπλευρη αγορά στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950 ( βλ. “Γιατί η Εθνική Τράπεζα λέει ακόμη ψέματα για την ακύρωση των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής στα διεθνή χρηματιστήρια;” –http://banquedorient.org/web/?p=2911 και “Οι σφραγίδες της απάτης στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής βαρύνουν την ΕΤΕ” – http://banquedorient.org/web/?p=2977).

Κατά συνέπεια, αν η Εθνική Τράπεζα είχε ολοκληρώσει την ειδική εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής, από τους πρώτους που θα είχαν ενημερωθεί θα ήταν το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, ως επόπτης της λειτουργίας της Τράπεζας Ανατολής σε γαλλικό έδαφος.

Αντίθετα, το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, έρχεται και φορολογεί την κληρονομιά των επτά μετοχών και πιστοποιεί ως ελάχιστη αξία μεταβίβασης τους τα 100 φράγκα την κάθε μία, στις 3 Ιανουαρίου 1956. Μάλιστα, η εν λόγω φορολόγηση είναι προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση της κληρονομικής μεταβίβασης των μετοχών και προηγείται της δήλωσης της μεταβίβασης από το συμβολαιογράφο. Το ποσό της φορολόγησης, και την αξιολόγηση των μετοχών, πιστοποιεί ο Επιθεωρητής του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είναι εντεταλμένος για την είσπραξη του φόρου και την έγκριση της μεταβίβασης.


Μετάφραση του πιστοποιητικού πληρωμής φόρου για την ελάχιστη αξιολόγηση της τιμής των μετοχών από το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 1956 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


Ένα σημείο της βεβαίωσης του Γάλλου συμβολαιογράφου ρίχνει φως στον τρόπο που βρέθηκαν οι μετοχές στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας.

Τμήμα της βεβαίωσης του Γάλλου συμβολαιογράφου που αναφέρεται στην κληροδότηση των 7 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής.

Το συγκεκριμένο τμήμα μεταφράζεται ως εξής :

“ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, αιτούμαι, προς αντικατάσταση των υπό συζήτηση μετοχών, την παράδοση επτά νέων μετοχών της ίδιας φύσεως οι οποίες θα πρέπει να καταχωρηθούν ως εξής :

1ο – Κα ΜΙΝΟΤ Marie Eugene Cecile, χήρα του κ. MOURGUES Jean Bernard.

2ο Δδα MOURGUES Monique Marie Georgette.

3ο Κ. MOURGUES Gerard Jean Marie

4ο Και Δδα MOURGUES Marie Francoise Genevieve Marguerite.

Όλοι από το Savonieres en Perthois. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ”

Συνεπώς, ο Γάλλος συμβολαιογράφος από το Saudrupt, συνέταξε ένα αίτημα για την αντικατάσταση των επτά αυτών μετοχών της Τράπεζας Ανατολής με νέες, μια και οι προηγούμενες ήταν σφραγισμένες με το όνομα του αποθανόντος ιατρού. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής σε όλη την ιστορία της τράπεζας δεν αντικαθίσταντο, ακόμη και αν ήταν αντικείμενο κλοπής, μια και ήταν ανώνυμες μετοχές.

Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να απαντήσει λοιπόν αν οι μετοχές αυτές βρίσκονται στην κατοχή της, επειδή ικανοποίησε το αίτημα του συμβολαιογράφου προς αντικατάσταση τους με κάποιες νέες το 1956 και τι ήταν ακριβώς αυτές οι “νέες μετοχές”. Γιατί με βάση την ομολογία του συμβολαιογράφου, την οποία έχει χορηγήσει στους κληρονόμους με τη μορφή βεβαίωσης, οι συγκεκριμένες μετοχές της Τράπεζας Ανατολής στάλθηκαν στα πλαίσια συναλλαγής στην Εθνική Τράπεζα και παρέμειναν στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας μέχρι σήμερα.

Το έγγραφο που παρουσιάσαμε παραπάνω, το οποίο βεβαιώνει τη φορολόγηση των μετοχών, βρέθηκε ανάμεσα στις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που τηρούνται στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Τόσο η σειρά των 64 μετοχών της Banque Nationale Pour le Commerce et l’Industrie (BNCI), όσο και οι υπόλοιπες μετοχές, είχαν σημάδια από καρφίτσωμα συνοδευτικών εγγράφων, τα οποία όμως έχουν αφαιρεθεί στο σύνολο τους, με εξαίρεση τα “ξεχασμένα” έγγραφα που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Ίσως για αυτό η Εθνική Τράπεζα δυσκολεύεται μέχρι σήμερα να μας διαφωτίσει που ακριβώς έχει βρει τις συγκεκριμένες μετοχές και με ποιόν τρόπο τις απέκτησε, δηλώνοντας προς το παρόν άγνοια…


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου