Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μέσα από διαφορετικής ανάλυσης και οπτικής γωνίας άρθρα, αποκαλύπτονται τα πραγματικά σχέδια των δανειστών της Ελλάδας.
Λίγο πριν το ρολόι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα σημάνει μεσάνυχτα, είναι σαφέστερο από ποτέ κατά τα δύο τελευταία χρόνια ότι η υπόθεση της «σωτηρίας» της Ελλάδας κρύβει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που φαίνονται κι απ’ αυτά που παραδέχονται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.
Καταρχάς το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, το Μνημόνιο, όπως αποδεικνύεται ακόμα και από τα λόγια των ίδιων των εμπνευστών του, απέτυχε στο στόχο του. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, αντικειμενικά διαπιστώνεται ότι οδήγησε στις εξής συνέπειες : Σε βαθιά ύφεση και σε ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας, σε κατάρρευση των κρατικών δομών, σε τρομακτική ανεργία και σε εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, σε υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, σε αύξηση του χρέους και επιμονή των ελλειμμάτων, σε διευρυνόμενη απώλεια εθνικής κυριαρχίας και εντέλει σε κανονική χρεοκοπία.
Κατόπιν τούτων, θα περίμενε κάποιος ότι οι δανειστές θα προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις, εντοπίζοντας τα λάθη και προσαρμόζοντας τις παραμέτρους του προγράμματος. Αντ’ αυτού, επανέρχονται –σε μια ήδη ισοπεδωμένη χώρα– ζητώντας ακόμη πιο σκληρά μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση.
Αυτή η συμπεριφορά, ανορθολογική σε πρώτη ανάγνωση, οδηγεί στη σκέψη ότι τελικά το Μνημόνιο δεν απέτυχε.
Απλά ο στόχος του δεν ήταν αυτός που έλεγαν οι δανειστές. Ο πραγματικός στόχος ήταν…
Διαβάστε ακόμη :
* Τη συνέντευξη της δημοσιογράφου και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Το Δόγμα του Σοκ», Ναόμι Κλάιν στην Κατερίνα Κιτίδη, που μιλάει για τη διαμόρφωση της σχέσης οικονομίας και δημοκρατίας.
* Την άκρως ενδιαφέρουσα, για τις ισορροπίες στη κυβέρνηση Παπαδήμου, συνέντευξη του εκπρόσωπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Μιχελάκη στο Δημήτρη Κοτταρίδη.
* Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού για το τι υποστηρίζουν τα πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
* Το άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στη Θράκη.
* Την έρευνα στους δρόμους της Αθήνας και στους χώρους φιλοξενίας για τους νεοάστεγους, από τη Μαρία Λούκα.
* Την εμμονή και την επιμονή της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο όπως προκύπτουν από τα 6 σημεία-απαιτήσεις που έχει θέσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
* Το άρθρο - παρουσίαση ανά χώρα της Αλίκης Κοτζιά για την «επιδημία» της φτώχειας που πλήττει όλη την Ευρώπη λόγω της ύφεσης.
* Τη συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Σταύρου Ζαλμά στη Νάνσια Κωσταρά με αφορμή το ρόλο του στη νέα επιτυχημένη σειρά του ANT-1 «Είναι στιγμές».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου