Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

“Οι ΗΠΑ βασάνισαν υπόπτους για την 11η Σεπτεμβρίου”


“Είναι αναμφισβήτητο ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την πρακτική των βασανιστηρίων” μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στην χώρα και “οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας φέρουν την ευθύνη”, είναι το πόρισμα μιας έκθεσης για το ζήτημα αυτό η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Η μελέτη, την οποία πραγματοποίησε η ένωση Constitution Project, η οποία κατηγορεί πρωτίστως την κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, αλλά καλύπτει επίσης τις “ενέργειες” που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Μπιλ Κλίντον και υπό την σημερινή κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζει ότι τα βασανιστήρια “έγιναν εντός και εκτός της χώρας”.

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι “βασανιστήρια έγιναν πολλές φορές και σε πολλές τοποθεσίες” και δεν περιορίστηκαν σε καμία περίπτωση στους τρεις κρατούμενους που υπεβλήθησαν σε εικονικό πνιγμό στις φυλακές της CIA και που σήμερα είναι φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο (Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, Αμπού Ζουμπέιντα και Αμπντ Αλ Ραχίμ Αλ Νασίρι).

Στην έκθεση αυτή των συνολικά 577 σελίδων, την οποία συνέταξε μια ομάδα 11 ατόμων, κατηγορούνται “οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας -πολίτες και στρατιωτικοί- ότι φέρουν ένα μέρος της ευθύνης επειδή έδωσαν την έγκρισή τους και συνέβαλαν στην χρήση βασανιστηρίων”.

Καταρχήν οι συμβάσεις της Γενεύης, “ένα σεβαστό (νομικό) εργαλείο που διασφαλίζει την ανθρώπινη μεταχείριση σε καιρό πολέμου, δεν εφαρμόζονται στα μέλη της Αλ Κάιντα ή στους Ταλιμπάν, που αιχμαλωτίστηκαν στο Αφγανιστάν, ή στο Γκουαντάναμο”, υπογραμμίζεται από τους συντάκτες της έκθεσης.

Εξάλλου ο πρόεδρος Μπους είχε δώσει άδεια στην CIA να χρησιμοποιεί “ωμές τεχνικές” για έναν αριθμό κρατουμένων στις μυστικές φυλακές που δημιουργήθηκαν από την CIA στην Ταϊλάνδη, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Λιθουανία.

Μετά την χρήση τους στο Μπαγκράμ, στο Αφγανιστάν, ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ ενέκρινε την χρήση βάναυσων “τεχνικών ανάκρισης” στο Γκουαντάναμο, όπως η στέρηση ύπνου, οι στάσεις που προκαλούν στρες, η γύμνια ή οι απειλές με την χρήση σκύλων.

Ωστόσο “η πλειονότητα των βασανιστηρίων που έγιναν στο Γκουαντάναμο, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ δεν έλαβαν ποτέ σαφή έγκριση”, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν δώσει “νομικές συμβουλές” και τα “υπομνήματα” που συντάχτηκαν τότε για να αιτιολογήσουν τις μεθόδους αυτές “συνιστούν μια δυνητική βοήθεια στα καταπιεστικά καθεστώτα” αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση.

Η τάση αυτή αντιστράφηκε, υπογραμμίζεται στην έκθεση, με “την αποκάλυψη των ωμοτήτων στο Αμπού Γράιμπ το 2004″ στο Ιράκ και “την καταδίκη που ακολούθησε εντός και εκτός της χώρας”, η οποία συνοδεύτηκε με ένα σύνδρομο “ντροπής μεταξύ των Αμερικανών”.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου