Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πιο ακριβή τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μετά το "κούρεμα"!


Η εφαρμογή του PSI δεν εγγυάται τη φερεγγυότητα της Ελλάδας, όμως, έχει μια άλλη «παρενέργεια» : Αυξάνει το κόστος της εξόδου της χώρας από το ευρώ, καθιστώντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα λιγότερο πιθανό, εκτιμά η Nomura. 

280 δις ευρώ...

Εξάλλου, όπως εξηγεί ο οίκος, το επιχείρημα ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να...
 
επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, είναι λανθασμένο.

Όπως εξηγεί η Nomura, το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι τεράστιο και καταστροφικό τόσο για τη χώρα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το υπόλοιπο Ευρωσύστημα ανέρχονται με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2011 στα 115,5 δισ. ευρώ. Εάν προστεθούν και τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ από τη δευτερογενή, το ποσό ξεπερνά τα 150 δισ. ευρώ. Και ανεβαίνει στα 208 δισ. ευρώ εάν συνυπολογιστούν και τα 53 δισ. των διμερών δανείων διάσωσης που έχουν ήδη δοθεί από τις χώρες της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένης της 6ης δόσης).

Μετά την εφαρμογή του PSI, το ποσό αυξάνεται ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στα 280 δισ. ευρώ έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2011.

«Συμπερασματικά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ήδη ακριβή όπως είναι τα πράγματα σήμερα, όμως, γίνεται ακόμα ακριβότερη μετά την επιτυχημένη έκβαση της ανταλλαγής των ομολόγων το πρώτο τρίμηνο του 2012», αναφέρει ο οίκος.

Έτσι, εκτιμά ότι δεν έχει νόημα για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την έκθεσή τους στην Ελλάδα, απλά για να την εγκαταλείψουν στην τύχη της αργότερα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μια έξοδος από το ευρώ θα γινόταν αδύνατη, όμως, πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά», τονίζει η Nomura.

Εξάλλου, όπως σημειώνει, αυτή δεν είναι μια πραγματική λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται κάποιοι.

Η χώρα χρειάζεται κάτι πολύ ευρύτερο από την υποτίμηση του νομίσματός της για να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα. Οι υποτιμήσεις του 1983, του 1985 και του 1995 αποδεικνύουν ότι ακόμα και στα χρόνια της δραχμής, η Ελλάδα δεν έγινε μια ανταγωνιστική ή οικονομικά ανεξάρτητη χώρα.




Related Posts :

%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%A3
%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C %CE%A7%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου