Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γιάννης Δραγασάκης : “Παράνομο το χρέος και θα το διαγράψουμε”

dragasakis-1

του Στρατή Μαζίδη

Μια αξιόλογη ομιλία πραγματοποιήθηκε απόψε στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής, Χολαργού και Παπάγου με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Β’ Αθήνας Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κος Δραγασάκης όντας ένας σοβαρός οικονομολόγος και από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της Κουμουνδούρου είπε χθες βράδυ αρκετές βασικές αλήθειες.

Η τοποθέτησή του ξεκίνησε με μια καταγγελία της σημερινής πολιτικής των ψεύτικων ελπίδων όπως είπε για τις τελευταίες κυβερνητικές δηλώσεις περί ανάκαμψης τις οποίες αντιπαρέβαλε με τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας και τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Στηλίτευσε τα πέρι επενδύσεων καθώς όπως είπε πουλήσαμε τον ΟΠΑΠ που παράγει σημαντικό κέρδος ενώ κατέκρινε το προμοτάρισμα της είδησης ότι σχετικό fund του εξωτερικού που είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα κέρδισε παραπάνω από μισό δις ευρώ λέγοντας πως τα χρήματα αυτά πήγαν σε κερδοσκόπους και όχι φυσικά προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Αντίθετα παρουσίασε την άλλη προοπτική, αυτής της μεγαλύτερης συμμετοχής του κράτους δίνοντας το παράδειγμα των ΕΛΠΕ που αναπτύσσονται στα Βαλκάνια ώστε το κράτος ως επενδύτης να αντλήσει αυτό τα κέρδη αντί να ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Έκανε λόγο για την αποτυχία του Μνημονίου υπενθυμίζοντας πως με βάση τα όσα λέγονταν το 2010 η χώρα θα έπρεπε ήδη να έχει βγει στις αγορές, πράγμα που φυσικά δε συνέβη.

Προσωπικά όμως θα ήθελα να σταθώ σε δύο βασικά σημεία της ομιλίας του κου Δραγασάκη :

α. ότι η Ελλάδα ουδέποτε υπέβαλε δικό της σχέδιο για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση αλλά αποδέχθηκε κι εφάρμοσε αυτό που οι δανειστές κατέθεσαν

β. πως με το Μνημόνιο δε θα πνιγεί μόνο η σημερινή γενιά που αν δε βρει εργασία θα απαξιωθεί πλήρως αλλά και η όποια επόμενη. Μάλιστα ανέφερε ότι ενώ την εικοσαετία 1989-2009 δημιουργήθηκαν περί τις 850.000 θέσεις εργασίας, αντίστοιχες απωλέσθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανάγκη κυβερνητικού προγράμματος των πρώτων ημερών, εβδομάδων και μηνών. Μίλησε για ανάγκη σταδιακής κατάργησης όλων των αντιλαϊκών μέτρων (δίχως όμως να το εξιδανικεύσει με συγκεκριμένα βήματα), κατάρτησης εθνικού σχεδίου ανάπτυξης (και εδώ θα περιμέναμε ένα στίγμα παραπάνω με συγκεκριμένα βήματα) και όπως είπε διαγραφής μέρους του χρέους καθώς το χαρακτήρισε ρητά ως παράνομο.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μιας λύσης όπως αυτή του 1953 της Δυτικής Γερμανίας.

Άλλωστε όπως εξήγησε ακόμη κι αν δούμε πρωτογενές πλεόνασμα με αυτό το οικονομικό καθεστώς το οποίο θα πρέπει να αγγίξει το 3% ήτοι 9 δις ευρώ περίπου, αυτό δε θα πάει σε ανάπτυξη και επενδύσεις αλλά σε τόκους δανείων διατηρώντας το φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε.

Αυτό που δεν άκουσα από τον κο Δραγασάκη είναι το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν τα όσα σωστά αναφέρει ο επικεφαλής της οικονομικής του πολιτικής δε βρουν ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες. Είναι έτοιμος να πει “ως εδώ” και να οδηγήσει τη χώρα σε ανεξάρτητη πορεία;

Αυτό είναι και το βασικότερο ερώτημα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου