Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Αλήθεια έχουμε κάτσει ποτέ να σκεφτούμε ότι κάποιες από τις λέξεις που προφέρουμε ή γράφουμε στην καθημερινότητά μας με φίλους, συγγενείς, γνωστούς κ.λπ. μπορεί να έχουν την πιο απίθανη προέλευση ή να φέρουν εννοιολογικά κάποια σημασία την οποία ποτέ δεν έχουμε φανταστεί;


Από την μια μπορεί να φαντάζει αστείο, άλλα από την άλλη πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι τόσο απλό.

Διενεργώντας, λοιπόν, μια πρόχειρη έρευνα βρήκαμε κάποιες λίγες λέξεις από τις πολλές φορές χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να αντιλαμβανόμαστε και να γνωρίζουμε την βαθύτερη σημασία τους ή την χρήση τους, βάσει θεολογικών και άλλων κειμένων ή παραδόσεων, στο παρελθόν.

Ορισμένες λέξεις από αυτές είναι μας θυμίζουν επιφωνήματα, άλλες γνωστές εμπορικές φίρμες ή απλά ουσιαστικά αντικειμένων. Κι όμως, σε κάποια άλλη γλώσσα, φέρουν ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που τους δίνουμε εμείς.

angels

Για παράδειγμα αναφέρουμε ορισμένες τέτοιες λέξεις που εντοπίσαμε στο “Λεξικό των Αγγέλων” του Gustav Davindson είναι οι εξής :

1) Αχαχά : Ο Αχαχά είναι ένας άγγελος σφραγίδας, που το όνομά του χρησιμοποιείται σε εξορκισμούς.

2) Μπάρμαν : Ο Μπάρμαν στην αρχαία περσική κοσμολογία είναι ένας μεγάλος άγγελος. Κύριος όλων των ζώων και της γής, εκτός των ανθρώπων.

3) Νισάν : O Νισάν είναι ένας ταλμουδικός άγγελος που αναφέρεται στην Βίβλο.

4) Νικίτα : Ο Νικίτα είναι ένα κακό πνεύμα των πολύτιμων λίθων.

5) Ράβδος : Ο Ράβδος είναι ένα πανίσχυρο φώς που είναι ικανό να σταματήσει τα άστρα στην πορεία τους. Είναι επίσης δαίμονας, ο οποίος στραγγαλίζει ανθρώπους. Ο Ράβδος μπορεί να υποταχθεί μόνο με την δύναμη του αγγέλου που ονομάζεται Βριμύς.

6) Σούτ : Ο Σούτ είναι ένας από τους 5 Υιούς του μωαμεθανικού πεπτωκότος αγγέλου Ιμπλίς. Ο Σούτ είναι ο δαίμονας των ψεμάτων.

7) Ποτέ : Ο Ποτέ είναι ο πρίγκηπας της λήθης. Ο Ποτέ καλείται στις νεκρομαντικές τελετές από τους Ιουδαίους στο τέλος του Σαμπάθ.

8) Τέτρα : O Tέτρα είναι ένας άγγελος που καλείται στην τελετουργική μαγική προσευχή για την εκπλήρωση των επιθυμιών εκείνων που τον προσκαλούν.

9) Τιμωρός : Ο Τιμωρός είναι ο κολάζοντας, ο καταστροφέας άγγελος.

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη σύντομη αναφορά στο θέμα των περίεργων λέξεων, οι οποίες αναφέρονται σε αγγέλους και πνεύματα άγνωστα εν πολλοίς, πρέπει να τονίσουμε αυτό που τονίζουν και οι πηγές ή οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όπως ο Gustav Davindson, την προειδοποίηση δηλαδή ότι καλό θα ήταν αν αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η χρήση των λέξεων αυτών, καθώς μπορεί να αποτελεί και επίκληση των εν λόγω οντοτήτων. Είτε κάποιος πιστεύει στην ύπαρξη όλων αυτών είτε όχι, η ταύτιση ορισμένων λέξεων με αυτά τα εξωκοσμικά όντα παραμένει αξιοπερίεργη.

beautiful-angel-599x275

Φυσικά η χρήση ορισμένων ονομάτων π.χ. σε φίρμες προϊόντων, αυτοκινήτων, ηρώων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ταινίες κ.λπ. προφανώς γίνεται εις γνώσιν αυτών που τα επιλέγουν.

Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω; θα μπορούσε αυτό να μην είναι απλά μια σύμπτωση; Σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να απαντήσει ο καθένας από εσάς ξεχωριστά.

Η έρευνά μας δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί περαιτέρω με την ελπίδα να οδηγηθούμε σε περισσότερο ξεκάθαρα και χρήσιμα συμπεράσματα.  

ΕΟΕ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου