Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ : ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΚ


του ΑΝΔΡΕΑ ΗΛΙΑΤΩΡΑ

Χαρακτηριστικά διάλυσης παρουσιάζουν τα Δημοσκοπικά και όχι μόνο ευρήματα για το ΠΑΣΟΚ και την ηγετική του ομάδα γεγονός που επιταχύνει τις υπόγειες διεργασίες τόσο στο εναπομείναν στελεχιακό δυναμικό των κυβερνητικών του κ Βενιζέλου όσο και σε πασοκογενη στελέχη που κινούνται εντός – εκτός ΠΑΣΟΚ.

Αλλά στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης. Συγκεκριμένα πολλά ”πασοκογενή” στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι στον πανικό της κατάρρευσης του συστήματος Βενιζέλου και στην βουλιμική πλέον διάθεση να κυβερνήσει σε μια κυβέρνηση που θυσιάζει την παραγωγική βάση της χώρας και τις κοινωνικές ομάδες που ιδρύθηκε για να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρήσει ακόμα και κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές την Νεοφιλελεύθερη Ν.Δ., χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τον κίνδυνο των άκρων !!! Ταυτίζοντας δηλαδή δυνάμεις της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ως άκρα μαζί με την …ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

Πρόκειται έλεγαν τα πασοκογενή στελέχη για ακραία τυχοδιωκτική -πέρα οπό την ταυτότητα πασοκ- και επικίνδυνη για την δημοκρατία εκτίμηση, που στο παρελθόν επιχείρησε και ο παλιός Κωνσταντίνος Καραμανλής να κάνει χρήση κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «αριστερά της αριστεράς».


Τα ΙΔΙΑ στελέχη τόνιζαν ότι θεωρούν ευθύνη, να μην αφήσουν τον κ. Βενιζέλο να διασύρει το ΠΑΣΟΚ περιφέροντας τη στρατηγική «συμπληρωματικής επιβίωσης του μηχανισμού του» άλλοτε παρακαλώντας τη Δημάρ για κοινή κάθοδο και άλλοτε την Ν.δ. για συμπόρευση σε …δημοκρατικό τόξο!

Έλεγαν : καταργεί και τις κοινωνικές και πολικές αντιθέσεις που είναι οξυγόνο στη δημοκρατία !

Η εκτίμηση αυτή συμπλήρωναν ότι δεν είναι εξωπραγματική αν προσέξει κάνεις, πως,? το επικοινωνιακό και οικονομικό σύστημα παρουσιάζει στην κοινή γνώμη τον κίνδυνο των …άκρων και όχι της Χρυσής αυγής!

Είναι προφανές τόνιζε πρόσφατα εόρταζαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ρίζες στην ιδρυτική του ταυτότητα, ότι η πολιτική αυτή έχει διακόψει κάθε σχέση του χώρου με τις δυνάμεις της εργασίας της επιστήμης της παραγωγής και της ΝΕΟΛΑΙΑΣ και αυτό είναι βέβαιο πως θα καταγράφει ως διάλυση του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών που θα γίνουν και ένα μήνα νωρίτερα.

Άλλωστε η εκτίμηση των πασοκογεννών στελεχών είναι ότι ακόμη και για την περίφημη σύγκρουση των 2 μοιραίων επίγονων είναι πως μαλώνουν για τον “μουτζούρη της επόμενης μέρας των ευρωεκλογών“ αφού στην κοινωνικά οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδη πολιτική της δεξιάς συγκυβέρνησης συμπίπτουν απλά ανταγωνίζονται για την διαχείριση …

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση που έχει ως ορίζοντα κατάληξης του ΠΑΣΟΚ τις ευρωεκλογές, δημιουργεί έντονο σκεπτικισμό αλλά και διεργασίες προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν σ’ ένα σοκ ανατροπών με αλλαγή πολιτικής και ηγετικής ομάδας προκειμένου τουλάχιστον να συσπειρώσει με αξιόπιστο τρόπο στελέχη σ’ ένα πολιτικό διάλογο για την αυτόνομη στρατηγική της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και την συμβολή της σε μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία.

Γι’ αυτό το λόγο πολλά μέλη της κεντρικής πολιτικής επιτροπής θεωρούν πολιτικά υποκριτική την συνεδρίαση που προγραμματίζεται γιατί θα συζητήσει για κυβερνητικούς και οργανωτιστικά θέματα που δεν ενδιαφέρουν ούτε καν τους αξιωματούχους του Βενιζέλου.

Αντίθετα συζητούν και προβάλλουν την ανάγκη να αναλάβει μια άλλη επιτροπή  τον συντονισμό ενός σοβαρού πολιτικού διαλόγου με θέματα επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, επαναπροσδιορισμός της σχέσης με την κυβέρνηση, σχέδιο για μια σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία διακυβέρνησης  δημοκρατικής σοσιαλιστικής κατεύθυνσης και κεντροαριστερών συνεργασιών κτλ μια επιτροπή από αξιόπιστα στελέχη του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικά αναφέρονται οι (Β. Παπανδρέου, ΛΑΛΙΩΤΗΣ, Ρέππας, ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ, Διαμαντοπούλου, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, Κακλαμάνης, ΛΙΒΑΝΗΣ, Ξενογιαννακοπούλου, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κτλ) τα οποία και θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα πολιτική ενότητα με κοινά αποδεκτή ηγεσία πριν τις ευρωεκλογές.

Χαρακτηριστικά τόνιζε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι τα όργανα που εκλέχθηκαν από ένα μη συνέδριο πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους σ ένα πολιτικό προσωπικό με ρίζες και ιστορία πασοκ για να τολμήσει την ανασύνταξη της μεγάλης παράταξης.

Προβληματισμένοι και ανήσυχοι δείχνουν πολλά στελέχη όπως ο κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ που Παρ’ ότι μαζί με τον κ. Καρχιμάκη τους καταλογίζουν ότι στήριξαν τον κ. Βενιζέλο - ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, κρατούν αποστάσεις και αναφέρονται στην ανάγκη πρωτοβουλιών η αλλαγών, θέμα όμως που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από άλλους συνομιλητές.

Αποστάσεις με κατεύθυνση ρήξης κρατά και η αριστερή πρωτοβουλία του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που δυναμώνει τις συνεργασίες με ρεύματα του γεωγραφικού κοινωνικού, συνδικαλιστικού ΧΩΡΟΥ της παράταξης αλλά και με στελέχη του κινήματος! στις δηλώσεις του θέτει θέμα ριζικών αλλαγών σε πολιτικές και Στις «εκφράσεις» του κινήματος.

Σε θέση μάχης σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ είναι και η ομάδα που πρόσφατα συγκρότησε ο Καρχιμάκης καταλογίζεται όμως ότι χάνει πολύτιμο χρόνο σε αντιπαραθέσεις σε σχέση με την κυβέρνηση Παπανδρέου και όχι για το αίτημα των αλλαγών σε πολιτικές και ηγετικής ομάδας.

Τέλος σε κλίμα έντονων ζυμώσεων για πρωτοβουλίες φαίνεται να είναι οι ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ, Β. Παπανδρέου, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΡΕΠΠΑΣ, ενώ λέγεται ότι μ’ ενδιαφέρον παρακολουθούν τις διεργασίες και πρόσωπα όπως ο Λιβάνης, ο τέως πρωθυπουργός Σημίτης κτλ.

Ο χρόνος όμως δημιουργεί μη ανατρέψιμα τετελεσμένα… ίδωμεν…


Από το www.politikiautonomia.wordpress.com

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου