Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αναζητώντας συνενοχή οι συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς


Λίγο πριν τις 10:30, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξιμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός  στη συνέχεια συναντήθηκε με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ακολούθως:

  • Στις 12.15 μ.μ., με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη
  • Στη 1.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα
  • Στις 2.30 μ.μ., με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη
  • Στις 3.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη
Ασυμφωνίες και «κόκκινες γραμμές» από τα κόμματα στο αίτημα της κυβέρνησης για συναίνεση

    Συναίνεση έδωσε ο ΛΑΟΣ...

    Συναινετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης  στο Μνημόνιο Νο2 μετά την  συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: «Για το κόμμα η πιο ενδεδειγμένη κίνηση σήμερα θα ήταν "όχι σε όλα", για την πατρίδα όμως η λύση είναι η οικουμενική ευθύνη», σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέχεια των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό .

    «Το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε, «επιβάλλεται σε κρίσιμες στιγμές να υπερισχύει του κομματικού».


    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «αν δεν δεχθεί ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση άνευ της οποίας δεν έχει καμία ουσία η πρόταση, τότε με την υπάρχουσα ασύνδετη και αδύναμη κυβέρνηση οδηγούμεθα ή στην καταστροφή, ή σε εκλογές».




    "Δεν συναινώ σε ένα λάθος" είπε πάλι ο Α. Σαμαράς 

    «Στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας «όχι» στην πρόσκληση συναίνεσης της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι υποβάλλει το λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική, αφού επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.

    "Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Τέτοια συναίνεση δεν δίνω", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

    «Η κυβέρνηση επιβαρύνει την οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα. Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο. Σε αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω», διεμήνυσε στην αρχή των δηλώσεών του ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι βασικό συστατικό της πρότασης της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ιδιαίτερα -όπως σημείωσε- «όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων».

    "Λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος δεν δίνουν τη λύση", παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων με αναπτυξιακή όμως λογική: «Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού».

    Αναγνώρισε ότι υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων -τα οποία όμως, όπως είπε, έχει προτείνει η ΝΔ από το Δεκέμβριο του 2009 και τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση- ή η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις του στο Ζάππειο-ΙΙ (αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία).

    Κανείς όμως στην κυβέρνηση δεν λέει γιατί απέτυχε η συνταγή του μνημονίου και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτυχίας και για τις θυσίες που πήγαν χαμένες, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και «σήμερα υποβάλλουν τον ελληνικό λαό σε νέες θυσίες, χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα».

    Γι αυτό, όπως επεσήμανε, αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.

    «Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο. Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα. Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης. Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Τέτοια συναίνεση δεν δίνω», επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε λέγοντας:

    «Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο επανεκκίνησης της οικονομίας και επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει επαναδιαπραγμάτευση. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας. Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

    Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοφορικά με τη συνάντηση που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον αρχηγό της ΝΔ ότι κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Στη συνάντηση, συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, όπως άλλωστε δεν αναμενόταν κάτι σχετικό. 





    «Όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη συναίνεση

    «Δεν ήρθα να συζητήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου την λεηλασία της κοινωνίας, αλλά ήρθα να πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό έγκλημα κατά του λαού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών σε αναζήτηση πολιτικής συναίνεσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τη χώρα σε πρωτοφανή καταστροφή και σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει γενναιότητα παραδεχθεί την αποτυχία και ψάχνει συνενόχους και όχι συναίνεση.

    Συνέχισε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει για τη χώρα είναι να φύγει.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια και κάλεσε τη νεολαία να ακολουθήσει το παράδειγμα της νεολαίας της Ισπανίας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι αν θέλουν να πουλήσουν και την Ακρόπολη, αρμόδιοι να απαντήσουν οι Έλληνες και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου. 


    Μείωση του αριθμού των βουλευτών και άρση της ασυλίας ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

    Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και τη διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων με την τρόικα για την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής πρότεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχε αναλυτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την οικονομία και την πορεία της χώρας, η οποία βρίσκεται, όπως είπε, στην πιο κρίσιμη φάση της.

    Ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους και δεν συμφωνεί με τα θέματα φορολογίας, διότι πιστεύει ότι μια διαφορετική φορολογική πολιτική που «δεν θα εξοντώνει τους Έλληνες, θα έχει περισσότερα έσοδα και θα είναι πιο αποτελεσματική».

    «Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη, με μια αποτελεσματική πολιτική, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση σε ορατό χρονικό ορίζοντα» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

    Ζητεί αλλαγή όρων ο Φώτης Κουβέλης

    Την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε να διαμορφωθεί ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

    «Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

    Επίσης, είπε ότι διαφώνησε με τον κ. Παπανδρέου σε πάρα πολλά ζητήματα και πρότεινε να υπάρξει αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής.

    «Επισήμανα την ανάγκη να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας τα οποία χειμάζονται» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σημειώνοντας ότι η δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας με δίκαιη κατανομή των βαρών και στο επίπεδο της Ευρώπης.


    Related Posts :



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου