Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ομολογούν ότι μας κλέβουν !...


Με μια κυνική αποδοχή ότι το κράτος στην ουσία κλέβει εν γνώσει του τους πολίτες εδώ και χρόνια, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων δεν αλλάζουν, γιατί θα χαθούν δημόσια έσοδα.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε το στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα».

Η παραδοχή αυτή του κ. Θεοχάρη αποδεικνύει ότι το κράτος εν γνώσει του κλέβει τους πολίτες, σε όλες τις περιπτώσεις που φορολογούνται βάσει αντικειμενικών τιμών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει ότι αυτές οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Η ομολογία του κ. Θεοχάρη ότι το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει τη στρέβλωση που υπάρχει στο θέμα των αντικειμενικών τιμών, αλλά δεν κάνει τίποτα για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι οι αντικειμενικές τιμές δεν αναπροσαρμόστηκαν διότι θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, εκτίμηση που προφανώς δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.


Τα τελευταία στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος αποδεικνύουν ότι οι τιμές ζώνης παραμένουν αμετάβλητες την τελευταία εξαετία. Ωστόσο, οι εμπορικές τιμές έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 31% και συγκεκριμένα κατά 33% στην Αθήνα, κατά 37,5% στη Θεσσαλονίκη, κατά 28% στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Με λίγα λόγια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, το υπουργείο Οικονομικών φορολογεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω σε τιμές που δεν υπάρχουν στην αγορά. Το γεγονός αυτό κάνει άδικο οποιοδήποτε φόρο επιβάλλεται πάνω στα ακίνητα βάσει αντικειμενικών τιμών. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, εφ' όσον βέβαια δεν υπάρξουν εκπλήξεις. Ακόμα και το νέο σχέδιο που έχει ετοιμαστεί, μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών, στηρίζεται πάνω στις στρεβλές αντικειμενικές τιμές στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει συντελεστές φορολόγησης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρους δύο και τρεις φορές υψηλότερους από αυτούς που θα έπρεπε να πληρώνουν κανονικά.

* Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 120 τετραγωνικών μέτρων στην Αγία Παρασκευή και ενός οικοπέδου στον Χολαργό 500 τετραγωνικών μέτρων θα πληρώσει φόρους για περιουσία αντικειμενικής αξίας 830.000 ευρώ. 

Ωστόσο, η εμπορική αξία και του διαμερίσματος αλλά και του οικοπέδου αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 50% χαμηλότερη.

Η αδικία αυτή, μάλιστα, θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τρία χρόνια, ακόμα, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό τόσο από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές τιμές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το Μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.


Perrier

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου