Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σεισμός – σεισμός Λενινισμός! Στάση πληρωμών από 526.477 εταιρείες!

20131109-114828.jpg

Πλήρης διάλυση : Στάση πληρωμών από 526.477 εταιρείες!

Πλήρη διάλυση της Αγοράς δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία καταγράφουν την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Από τις 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 –μόλις μέσα σε ένα μήνα– επιπλέον 343.692 επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους
φόρους τους.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ανέρχονταν στα τέλη Αυγούστου στις 182.785 για να εκτοξευθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στις 526.477.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότερες εκ των 343.692 επιχειρήσεων δεν κατόρθωσαν να πληρώσουν τους φόρους και εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν την καταβολή των οφειλών τους σε 12 δόσεις.


Το συνολικό ποσό που οφείλουν οι επιχειρήσεις στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στα 39,3 δισ. ευρώ και έχουν ρυθμισθεί μόλις 647,69 εκατ. ευρώ.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα φυσικά πρόσωπα σε σχέση με τις επιχειρήσεις, αν και τα ποσά είναι τεράστια :

Στα τέλη Αυγούστου οι οφειλέτες του Δημοσίου (φυσικά πρόσωπα) ανέρχονταν στα 2,8 εκατ. στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλέτες μειώθηκαν στους 2,59 εκατ. 

Συνολικά τα φυσικά πρόσωπα οφείλουν 22,6 δισ. και το ποσό που έχουν ρυθμίσει ανέρχεται στα 875,18 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 61,9 δισ. εκ των οποίων 1,5 δισ. ευρώ έχει ρυθμισθεί.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες προκύπτουν τα εξής στοιχεία :

• Τα 22,6 δισ. ευρώ είναι χρέη που οφείλουν 2,59 εκατ. φυσικά πρόσωπα.

• 526.477 νομικά πρόσωπα οφείλουν 39,3 δισ. ευρώ.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,7 δισ. ευρώ.

• Οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 11,135 δισ. ευρώ.

• Οι οφειλές από φόρους στην περιουσία ανέρχονται σε 830 εκατ. ευρώ.

Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει στην «Καθημερινή» ότι έχει βελτιωθεί η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη «η εν λόγω επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή εισπραξιμότητα εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών».

Η αλματώδης αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, δημιουργεί προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο, καθώς αποτελεί μια σαφέστατη ένδειξη ότι η φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων εξαντλείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου