Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κένεθ Ρογκόφ : Να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/737F339D6B0BC9185D0AC922F42F20FD.jpg

Η έξοδός της μπορεί να είναι όμως μόνο προσωρινή, δηλώνει στο «Spiegel» ο οικονομολόγος καθηγητής του Harvard...

Ο Κένεθ Ρογκόφ δήλωσε στο SPIEGEL : «Για να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστικότερη, οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν στο μισό. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολιτικά ανεφάρμοστο». Όσο περισσότερο συρρικνώνεται η οικονομία, τόσο μεγαλώνουν οι πιέσεις στους πολιτικούς να βάλουν ένα τέλος στον τρόμο.

Ο Ρογκόφ συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει «ένα είδος sabbatical από το ευρώ» και να εγκαταλείψει για μερικά χρόνια την ΟΝΕ. Για να σωθεί το ευρώ, ο Ρογκόφ τάσσεται εξάλλου υπέρ της ταχείας μετεξέλιξης της νομισματικής ένωσης σε πολιτική. Όπως δήλωσε: «Η νομισματική ένωση χρειάζεται μια κεντρική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός Υπ. Οικονομικών, ο οποίος πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιβάλει σε ευρεία κλίμακα δικούς του φόρους και να δαπανά επίσης τα χρήματα». Εκτός αυτών, θα πρέπει να σταματήσει η τακτική του «λίγο-λίγο» στην επιβολή ρυθμίσεων για τη λειτουργία των τραπεζών, επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο Ρογκόφ τάχθηκε κατά των ευρωομολόγων, λέγοντας: «Στην τωρινή κατάσταση, τα κοινά ομόλογα όλων των χωρών της νομισματικής ένωσης θα αποτελούσαν την απόλυτα εσφαλμένη απάντηση. Πώς θα αμυνθεί η Γερμανία, αν ο γάλλος Υπ. Οικονομικών δεν ασκεί καλή οικονομική διαχείριση;». Τα ευρωομόλογα θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης το νωρίτερο μόλις υλοποιηθεί η πολιτική ένωση, τόνισε ο Ρογκόφ.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου