Οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της SIEMENS ήταν 4, οι εξής 2: ο Αλογογοσκούφης και ο Μαρκογιαννάκης!!! Αυτό θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση που κατέθεσε. Αν και τυπικά αναφέρεται στους Αλογοσκούφη, Μαρκογιαννάκη, Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη, ουσιαστικά παραπέμπει σε προανακακριτική μόνο τους πρώην υπουργούς της ΝΔ!
Οι Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος στέλνονται στην τακτική δικαιοσύνη, ενώ για τα άλλα πολιτικά πρόσωπα (οκτώ συνολικά) ζητείται από τη δικαιοσύνη να βρει εκείνη στοιχεία για τη ροή του μαύρου χρήματος!
Οι Μαρκογιαννάκης, Αλογοσκούφης κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Για τους Μαντέλη και Άκη βρέθηκε δωροδοκία, η οποία έχει παραγραφεί, και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που είναι όμως εκτός του πλαισίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οπότε πρέπει να το εξετάσει η τακτική ποινική δικαιοσύνη.
Συμπέρασμα : στοιχεία για το πράσινο σκάνδαλο υπάρχουν μόνο εναντίον της ΝΔ.
Όσον αφορά στους συντρόφους τους Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη οι 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την πρόταση αναφέρουν: «Επειδή ο χρόνος τέλεσης των πιθανολογούμενων δωροδοκιών μπορεί να προσδιορισθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1997 μέχρι 1999, έχει επέλθει για τα συγκεκριμένα αδικήματα η αποσβεστική προθεσμία του παραπάνω άρθρου, η οποία είναι αποκλειστική. Άρα το αξιόποινο των συγκεκριμένων παράνομων πράξεων έχει εξαλειφθεί. Για τον λόγο αυτό για τους κκ. Αναστάσιο Μαντέλη και Αθανάσιο – Απόστολο Τσοχατζόπουλο η Βουλή δεν έχει την αρμοδιότητα να διενεργήσει περαιτέρω έρευνα σχετικά με πιθανολογούμενες δωροδοκίες»
Αυτό, βέβαια όσον αφορά στην διερεύνηση της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, διότι προσθέτουν πως οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Τάσος Μαντέλης, πρέπει να εξετασθούν από την τακτική δικαιοσύνη, καθώς ερευνώνται εις βάρος τους κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρηματισμό κλπ. Δηλαδή, ομολογούν την άμεση εμπλοκή των συντρόφων τους, αφού εν τω μεταξύ επισυνάπτουν στην πρότασή τους αναλυτική αναφορά τραπεζικών εμβασμάτων που έλαβαν…
Προτείνεται επίσης η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους:
1) Γιώργο Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομικών 2004-2008 για το αδίκημα της απιστίας, επειδή είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών της διοίκησης του ΟΤΕ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόταση: «Η συνολική περιουσία ζημία του Ελληνικού Δημοσίου στην οποία συνέβαλε η μη τήρηση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης από τον τότε Υπουργό, όπως αυτές προσδιορίζονται στον ν. 3429/2005 ανέρχεται -κατά προσέγγιση- στα 286.154.918 ευρώ».
2) Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης 2004-2006 και αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών 9/1/2009 – 10/10/2009 για το αδίκημα της απιστίας, επειδή εξέδωσε απόφαση για την οριστική παραλαβή των υποσυστημάτων 1-7 του C4i, παρά τις αρνητικές τεχνικές εκθέσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόταση: «Ο κ. Μαρκογιαννάκης με τις πράξεις και τις παραλείψεις του δεν διαχειρίστηκε σωστά και με επιμέλεια την δημόσια περιουσία, καθόσον οι εταιρείες SAIC και Siemens ωφελήθηκαν οικονομικά από τη συμπεριφορά του και συγκεκριμένα από τις πληρωμές προς αυτές. Δεδομένου ότι το σύστημα C4i ουδέποτε παραλήφθηκε η περιουσιακή ζημία του Δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον στα 245.999.999».
Δηλαδή, ο Μαρκογιαννάκης φταίει που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παρήγγειλαν και αγόρασαν το C4i από τη Siemens;
Φταίει, λένε γιατί το παρέλαβε…
Όσον αφορά στους «8» πρώην Υπουργούς, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ, και συγκεκριμένα για τους Ν. Χριστοδουλάκη, Χ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου, Γ. Παπαθανασίου, Μιχ. Λιάπη, Γ. Βουλγαράκη, Π. Παυλόπουλο και Β. Πολύδωρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι: «Τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αναφέρονται μεν στο πόρισμα της εξεταστικής, η Βουλή, όμως, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει την τυχόν τέλεση υπηρεσιακών αδικημάτων. Προτείνεται να αποσταλεί το πόρισμα της εξεταστικής στην τακτική δικαιοσύνη ώστε αυτή να διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων για πράξεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».
Η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώσει τις εργασίες της σε χρόνους- εξπρές μέχρι το αργότερο τις αρχές Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα λήξει και η παρούσα σύνοδος της Βουλής.
Με γραπτή του δήλωση, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και ξεκαθαρίζει πως πέφτει στο κενό η κατηγορία ότι «ως Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στην οποία άνηκε ο κρατικός έλεγχος των ΔΕΚΟ, είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών του ΟΤΕ».
Και αυτό διότι «ο ΟΤΕ είχε εξαιρεθεί από τους οργανισμούς ΔΕΚΟ άρα δεν είχε και κανένα δικαίωμα παρέμβαση σε συμβάσεις και έργα του Οργανισμού. Το μόνο που είχε υποχρέωση να κάνει ως υπεύθυνος κύριος μέτοχος του ΟΤΕ, εκ μέρους του Δημοσίου, ήταν να εγκρίνει απλώς τα πεπραγμένα της γενικής συνέλευσης του ΔΣ του ΟΤΕ και αυτό, χωρίς να έχει οποιοδήποτε δικαίωμα των έλεγχο νομιμότητάς τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου