Ο Γιωργάκης προσγειώθηκε στη χώρα γύρω στο φθινόπωρο του 2009 και μετά τις εκλογές ανακάλυψε ότι πρέπει να κυβερνήσει μια «διεφθαρμένη χώρα». Αν του το είχαν πει από πριν δεν ξέρω αν θα ήθελε να μας κυβερνήσει τόσο διεφθαρμένοι που είμαστε και τόσο άσπιλος που είναι ο ίδιος.
Ο Παπακωνσταντίνου προσγειώθηκε κι αυτός στην πολιτική τα τελευταία χρόνια, κι έπεσε απ’ τα σύννεφα όταν εξέτασε το έλλειμμα στα τέλη του 2009.
Ο Παπακωνσταντίνου προσγειώθηκε κι αυτός στην πολιτική τα τελευταία χρόνια, κι έπεσε απ’ τα σύννεφα όταν εξέτασε το έλλειμμα στα τέλη του 2009.
Έκαναν τα μάτια του πουλάκια ώστε το έβλεπε κάπου ανάμεσα σε 11%, 12,5% και 13,5%. Μέχρι τότε ως οικονομικός σύμβουλος του Γιωργάκη και αργότερα εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος μυρωδιά δεν είχε πάρει για το δανεισμό της χώρας και την κατάσταση της οικονομίας. Αφήστε πιο πριν : έκανε καριέρα στο εξωτερικό, κοινώς… «διάβαζε»…
Ο Παπαδήμος, από τους βασικούς ενόχους της σημερινής τραγωδίας, προσγειώθηκε στη χώρα κι αυτός με την σεπτή περιβολή του «αγνού» και «σοβαρού» τεχνοκράτη που ό,τι αγγίζει το λούζει η κάθαρση κι επέρχεται η τάξη.Ο Βενιζέλος; Παρθενογένεση!. «Αρχίζει», λέει.
Στο μεταξύ, πολλοί, ων ουκ έστιν αριθμός, εμφανίζονται να έχουν διαγράψει από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη τους τα τελευταία δύο χρόνια της καταστροφής και παρουσιάζονται στο πολιτικό σκηνικό με ανανεωμένη διάθεση να υπερασπιστούν την κοινωνία και να διαπραγματευτούν «σκληρά» με τους δανειστές. (Πόσο σκληρά ρε παιδιά, στο 3, στο 4, στο 5, να τ’αφήσω;). Και στο βάθος... κάλπες. Με άλλα λόγια γεμίσαμε ούφο! Ούφο μας κυβερνούν, ούφο θέλουν να μας κυβερνήσουν και γενικώς η χώρα έχει καταληφθεί από διάφορα αγνώστου προέλευσης αντικείμενα που έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό. Έχουμε κατοχή των ούφο!
Ένα ακόμη παράδειγμα φρέσκιας προσγείωσης στο μνημονιακό μας σύμπαν η Λούκα και ο Χάρης. Ο τελευταίος, ασκώντας κριτική στον Ευάγγελο που το παίζει νέοπας και «αρχίζει» αρνούμενος την πολιτική συνέχεια των πεπραγμένων του δηλώνει υπερήφανος για το παρελθόν του. Γιατί για τον Χάρη το κακό ξεκινά με το δεύτερο μνημόνιο το οποίο καταψήφισε, και αφού είχε γίνει της κακομοίρας στην κοινωνία, και όχι από το πρώτο το οποίο ψήφισε και με τα δυο χέρια, που λέει ο λόγος (ήταν ή δεν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών αυτά τα δύο χρόνια;)…
Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας με τη Λούκα την Κοινωνική Συμφωνία, η μπηχτή για τον Ευάγγελο και η δήλωση περηφάνειας έχει ως εξής :
«Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό»(να’ τα και τα «κουβελικά»). Μην ανησυχείτε και ο Χάρης μαθαίνει γρήγορα. Απόδειξη του ότι έχει αρχίσει να ψιλιάζεται τι συμβαίνει στη χώρα;
«Είχα πολλά χρόνια να ακούσω ξένους να εγκρίνουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα και να εύχονται ποια κόμματα θέλουν να κερδίσουν», παρατήρησε ο κ. Καστανίδης και είπε ότι οι παρεμβάσεις εκπροσώπων της Τρόικας σχετικά με τις εκλογές στη χώρα μας του θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 όταν οι ξένοι είχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα τους». Όσο για τη Λούκα, που από το μετερίζι του υπουργείου Εργασίας είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί «σκληρά», με αποτέλεσμα το ξήλωμα των κλαδικών συμβάσεων προς όφελος των επιχειρησιακών, που ορισμένοι προειδοποιούσαν ότι γρήγορα θα γίνουν ατομικές, με αποτέλεσμα εν τέλει την ισοπέδωση της εργασίας, να πως τα βλέπει σήμερα τα πράγματα, ερχόμενη απ’ το διάστημα: «Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε», είπε η κ. Κατσέλη. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε πως «ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και «δεύτερη χρεοκοπία».
«Μαζί μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να διαπραγματευθούμε σκληρά για το μέλλον της Ελλάδας, ενάντια στην ανεργία, για να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό», είπε η κ. Κατσέλη. Πρόσθεσε πως η ίδια και ο κ. Καστανίδης διαπραγματεύθηκαν κι έδωσαν μάχες στα υπουργεία από τα οποία πέρασαν και αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση. Τάχθηκε υπέρ του «κουρέματος» των δανείων όσων έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος άνω του 20% και προανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα η Κοινωνική Συμφωνία θα καταθέσει πρόταση νόμου για «κοινωνικά τιμολόγια».
Όλα καλά και άγια, λοιπόν…
Από το Μαρικάκι
ramnousia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου